Be yourself in work-city-inner world! / Kendin ol işte-şehirde-içsel dünyanda!

07-07-2021 13:11
Be yourself in work-city-inner world! / Kendin ol işte-şehirde-içsel dünyanda!

"Be yourself in work-city-inner world! / Kendin ol işte-şehirde-içsel dünyanda!"

Giyim markası Giyi ve performans sanatçısı Ayça Ceylan, markanın zamansız ve sürdürülebilir koleksiyonu için bir araya geldi. Dört video arttan oluşan reklam filminde Ceylan bir gününü dört farklı persona üzerinden aktardı. Çalışan, kentli, iç yaşamına odaklanmış ve tüm bu hafızaların dairesel bir biçimde iç içe geçtiği sanatçının gününden bir kesitin ekrana yansıdığı filmde sanatçı tamamen doğal haliyle kameraya yansıdı ve çekim sırasında sadece gün ışığı kullanıldı. Ceylan, yarattığı dört personayla güçlü kadın imgesini, Giyi'nin zamanlararası ve sürdürülebilir moda anlayışıyla bir araya getirdi. Yaratıcı direktörlüğü Ayça Ceylan tarafından üstlenilen "Be yourself in work-city-inner world! / işte-şehirde-içsel dünyanda Kendin Ol!" isimli reklam filminin prodüksiyonu Pblok tarafından yapılırken, video-grapher olarak Mehmet Ömür'ün ismi yer aldı. Yapımın sahne arkası fotoğrafları Ece Yavuz tarafından çekildi, markanın iletişim danışmanlığını ise Ahu Parlar üstleniyor.
 
 

Work/İş

Her kadın gibi benim de birbirinden ayrı ve birbirine bir o kadar bağlı personalarım var. Hikayemize ilkiyle başlayayım. İşte Ayça veya işte bir kadın düşünelim. Bedenini çevreleyen giysiler ve giysilerin izin verdiği ölçüde bir hareket kabiliyeti. Giysilerin seçilimine gelince alışılagelen kalıplar, renkler, üretim süreçleri ve bunların şekillendirdiği bir kendilik hali. Oysaki seçtiklerimiz benliğimizin dışavurduğu bir çeşit kimlik. Kumaşından dikimine ilmek ilmek bir hafıza deposu. Hafızanı sen incelikli döşemezsen kimse senin yerine bunu yapmaz. Bireyselliğine özenmek kolektife de özenmektir çünkü yaşamın tüm tanecikleri birbirine bağlıdır. Ve hatırla giydiklerimiz bir çeşit manifesto!

City/Şehir

Şehirler anayollar kadar ara sokaklar ile de doludur. Binlerce hikayenin bir araya geldiği bu yollar hele ki İstanbul gibi kadim bir şehirde de yaşıyorsanız kendi mucizelerini sizinle paylaşmak için bekliyordur. Yürümek, duvarlarına dokunmak, denizini izlemek, sokak hayvanları, ağaçların arasından süzülen ışık demetleri, florası, katmanlı kültürel dokusu, insan hikayeleri derken İstanbul benim için en büyük öğretmenlerden biri oldu. Şehir olan ilişkimde öğrendiğim bir diğer şey ise siz ona ne kadar yakından bakarsanız o da size derinlerini o kadar açar. Bir bakarsanız pagan kültür bir bakarsınız Doğu Roma bir bakarsınız Osmanlı bir bakarsınız Cumhuriyet derken tüm zamanlar iç içe geçmiş ve zamanda yolculuk başlamış. İşte böyle bir şehirde işime, alışverişe, arkadaş buluşmasına giderken veya öylesine yürüyüşler yaparken bedenimi zamanlararası hissediyorum. Tabii bir de beden mekan yapılanması üzerine 2014’den beri devam eden performansım "Hepimize yer var!” ile İstanbul benim atölyem de. Bedeni saran her şey mekanı da sarar!

İnner World/İçsel Dünya

Kolektif bilincin ve arkeik hafızanın kendini en görünür kıldığı yer yaşam evimiz olan duyularla çevrili bedenimizdir. Hal böyleyken hadi gelin derinlere bir yolbuluk yapalım. Şimdi gözlerinizi bir dakikalığına kapatıp, içinizden gelen sese merhaba deyin. Sizinle konuşmak istediklerine yer açmak için biraz sadeleştirin hayatı. Dinleyin onun sözlerini. Hem ne derler bilirsiniz iyi bir dinleyici olabilmek evreni duyumsayabilmek için olmazsa olmazdır. Dinleyin, nefes alın verin ve yaşama şükredin. Çünkü hala yaşıyorsunuz ve içiniz binlerce hikaye ile dolu. Bu kadar hikaye ile doluyken sıkılmak da mümkün değildir. Hikayelerinizi bulun ve onların his evreninde nelerin mümkün olduğuyla rastlaşın. Hiyerarşilerden uzak, her bir varlığın kendi biricikliğiyle yaşadığı iç şehirlerinizdeki yaşama merhaba deyin. Ve içinizdeki şehrin sokaklarını yaşadığınız şehrin sokaklarına eşleyin. Mucizeler böyle gerçekleşir.İşte, şehirde, içsel dünyanda kendin ol!”
 
Ayça Ceylan
 

Part I, Be yourself in work

Part II, Be yourself in city!

Part III, Be yourself in inner!

Part IV, Be yourself in work, city, inner world!

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.