Daha Giyi bir Dünya - 3

14-05-2022 13:19
Daha Giyi bir Dünya - 3

Doğa, her yıl kendini yeni taze bir döngünün başlangıcına hazırlandığı zaman

bizler için de yeni yıl heyecanını başlatmış oluyor.

 

Giyi 2 yaşında!

Bu iki yıllık süreçte Giyi Dünyası bizlere öğrenme, tecrübe etme ve gözlemde bulunma fırsatı verdi.

Hepsini kutluyoruz, aynı zamanda da durup bir nefes alıyoruz, umutlarımızı tekrar filizlendirmek için yenileniyoruz ve tazeleniyoruz.

 

Adeta roller coaster gibi bir yıl geçirdik.

Pandemi, küresel ve yerel ekonomik dengesizlikler, sürdürülebilir olmaktan uzak bir tekstil sektöründe sosyal fayda ve çevresel etkiyi gözeterek faaliyet gösteren küçük bir marka olmak hepsi birarada kolay değildi.


Romantik akımın öncülerinden filozof Herder,Zeitgeist (zamanın ruhunu) eski zamanların tecrübelerinden süzülüp gelen ve insana-topluma gelecek zamanlar için yol gsteren bir manevî güç

olarak düşünmüş. Zamanın ruhu yaklaşımı bana iyi hissettirdi, çevremdeki zorlukları yorumlamam için yeni bir bakış açısı edinmemi sağladı. Zorlayıcı ekonomik koşullar daha yaratıcı ve çözüm odaklı yaklaşmama etken oldu. Hayalimdeki el dokuması kumaşları koleksiyona eklemek, daha çok deadstock kumaş kullanmak, farklı ileridönüşüm aksesuarlar tasarlamak koleksiyona heyecan kattı.

Bununla birlikte, Giyi’nin üçüncü koleksiyonunun kavramsal çerçevesi döngüsellik ve Giyi noktaları etrafında tamamlandı.

Daire formu beni oldum olası çok heyecanlandırır.

Sade ve basitliğinin yanında, süreklilik arzeder, sanki geçmişi, anı ve geleceği bir arada barındırır. Dünya, güneş, gezegenler, embriyo, göz bebeğimiz hepsi dairesel formda.Yaşamın kutlaması benim için. Daire sembolünün, kadim toplumlarda yaratıcılığı, sonsuzluğu, gökyüzünü, kutsallığı sembolize ettiğini görüyoruz. Bütünsellik, zamansızlık, yaratıcılık. Hepsi Giyi’nin özüyle ve yola çıkış amacıyla ne kadar örtüşen kavramlar. Daireden Enso sembolünün yansıttıklarına doğru giderken güçlü kalmayı, beraberinde zerafeti, farkındalığı, kendimizle, evrenle barışık ve bütün olmayı düşlüyordum.

 

Zamana meydan okuyan, sınırlı sayıda parçadan oluşan, yavaş bir modelde üretilmiş, her adımda doğaya ve insana özen gösteren bir koleksiyon oluşturmaya inanıyorum. Giyi'nin hala 'yılda bir koleksiyon' felsefesine bağlı kalarak, tüm koleksiyonu bu sefer iki şekilde sergilemeye karar verdim: Warm Weather ve Cold Weather Edit.

 

Giyi’nin Üçüncü Koleksiyonunda neler mi var?

 

-Blazer ceket ve Slip dress gibi yeni parçalar

-Yeni Pamuklu Poplin ve Viskon kumaşlar

-Anadolu kentlerinden olan Muğla ve Tokat'ın el dokuması kumaşları,

-Renkli devamı olmayan (deadstock) kumaşlar

-Popüler tulumumuzun yeni versiyonları,

-Back to front top ve Elbise No8’in yeni renkleri

- Giyi coverup ve yeni kimonolar

 

Giyinin bu yeni parçalarının fotoğraf ve video çekimini ise, sosyal, çevresel, kentsel etki odaklı ortak üretim alanı Postanede yaptık. Sosyal girişimcilerin buluşma alanı bir günlüğüne Giyinin yeni koleksiyonuna ev sahipliği yaptı.

Daha Giyi bir dünya yolunda yürümeye hep birlikte devam etmek dileğiyle,

 

Göknil


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.