TEK PARÇANIN BAŞARISI:TULUM

24-10-2023 17:14
TEK PARÇANIN BAŞARISI:TULUM

Tek Parçanın Başarısı:TULUM

          

 

Tulum, kolları ve bacakları kaplayan, dar kesimli, tek parça bir giysidir.İlk olarak 1890’larda Levi STRAUSS ve Jacob DAVIS tarafından icat edildi.1919’da paraşütçülerin uçaklardan atlamaları için işlevsel bir giysi olacak şekilde geliştirildi.


         

Kömür yakıtlı ocak kullanan erkekler tarafından giyilen erkek kazan kıyafeti İlk olarak II. Dünya Savaşı sırasında   bugünkü formlarından farklı olarak Amerikalı ve Avrupalı kadınların, fabrikalarda rahat çalışabilmesi için pamuk veya denimden tek parça  olarak üretilmeye başlandı. Tulum ilk kez bir moda ürünü olarak Eylül 1964’te Amerikan Vogue’da görülmüştür. 1960'ların sonu ve 1970'lerin başlarında ise, tulum işlevsel, koruyucu, yalnızca işyerlerinde kullanılan bir  ürün algısından kurtulmaya başlamış ve moda dünyasında daha çok arzulanan bir parça olmaya  başlamıştır. Kadın vücuduna daha çok oturan fiziği ve hatları daha çok belirginleştiren kumaşlar  kullanmışlardır. Yves Saint Laurent, Donald Brooks, Elsa Schiaparelli gibi tasarımcılar kendi  versiyonlarını tasarlayıp moda pazarına sürmüşlerdir.





           Giyi’de tulum,  tarihsel gelişimindeki  gibi çalışan,üreten,geliştiren,büyüten kadınlar için koleksiyonlarımızın ayrılmaz bir parçası. 

İşlevselliği, rahatlığı ve şıklığı bir araya getirmesi

Farklı kombinlere uygun olması

Zahmetsizce stilimizi gündüzden geceye taşıyabilmesi

ile tulumlardan vazgeçemiyoruz!



 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.